Meniu Închide

STAKEHOLDERS DAY

ASOCIAȚIA COMITETULUI DE INIȚIATIVĂ VALEA JIULUI a participat la STAKEHOLDERS DAY la Universitatea din Petroșani

Universitatea din Petroșani a fost gazdă a evenimentului ”Stakeholders Day” organizat în data de 20.12.2021 în regim mixt (sistem online și face to face) împreună cu stakeholderii implicați în derularea și implementarea proiectului EURECA- PRO.

EURECA-PRO constituie unul dintre cele mai importante proiecte ale Universității din Petroșani derulat în parteneriat cu încă șase universități europene de prestigiu:

Universitatea din Leoben – Austria;

Universitatea Minieră și de Tehnologie din Freiburg – Germania,

Universitatea din Leon – Spania,

Universitatea Tehnică din Creta – Grecia,

Universitatea de Tehnologie din Silezia – Polonia

și

Universitatea de Științe Aplicate „Mittweida” din Germania.

Ziua stakeholderilor a reprezentat unul dintre evenimentele planificate în cadrul proiectului care a celebrat toți stakeholderii implicați în activitățile Eureca-Pro derulate în perioada de implementare a proiectului.

În prima parte a evenimentului a avut loc, în regim online, după înregistrarea participanților, adresarea cuvȃntului de bun venit de către Rectorul Universității din Petroșani domnul prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai invitaților, reprezentanți ai mediului de afaceri din Asociația Comitetului de Inițiativă  Valea Jiului.

A fost realizată o scurtă prezentare a contextului Eureca-Pro și a rezultatelor atinse în cadrul proiectului de către coordonatorul proiectului, domnul prof. univ. dr. ing. Petrilean Dan Codruț.

O altă secțiune importantă realizată în cadrul evenimentului a fost dezbaterea în cadrul mesei rotunde a unor aspecte ce au vizat nevoile, așteptările și propunerile reprezentanților mediului de afaceri, iar în urma dialogului colaborativ au fost generate cȃteva propuneri importante care vizează viitorul sustenabil al parteneriatului mediului academic cu mediul de afaceri:

  • conturarea unui nucleu de cercetare-inovare în care să fie implicate părțile co-interesate;
  • realizarea unor programe de internship;
  • conturarea unui cadru colaborativ ”win-win” în care să fie implicați deopotrivă cadre didactice de la facultățile de profil, studenți și reprezentanți ai mediului de afaceri;
  • stabilirea în comun acord cu specialiștii mediului de afaceri a unor teme de licență ancorate la nevoile pieței;
  • punerea accentului pe proiectare și pe dezvoltarea unor proiecte colaborative;
  • îmbunătățirea curriculei anumitor specializări care să aducă plus-valoare calității procesului de învățămȃnt prin adăugarea unor discipline facultative pliate la necesitățile mediului de afaceri.

În finalul dezbaterii au fost adresate mulțumiri tuturor stakeholderilor pentru sprijinul acordat Universității din Petroșani.

Tot în cadrul evenimentului, în partea a doua a mai fost desfășurat workshopul intitulat ”Educație-Administrație-Mediul de afaceri” în care stakeholderii invitați au exprimat diverse puncte de vedere asupra celor trei segmente vizate.

EURECA-PRO

#StakeholdersDay #UPet #EurecaPro #EuropeanUniversity

Publicat în Evenimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *