Meniu Închide

Comunicat de presa

Guvernul României trebuie să notifice Comisia Europeană cu privire la creşterea ratei cofinanţării publice pentru Microregiunea Valea Jiului

Asociaţia Comitetului de Iniţiativă  Valea Jiului (ACIVJ) a făcut pe parcursul anilor 2020 si 2021 numeroase demersuri pe lângă Guvernul României, europarlamentarii români şi instituţiile europene pentru a obţine o rată a contribuţiei proprii mai mici decât în regiunea Vest pentru proiectele implementate în Valea Jiului.

În data 31.03.2021 ACIVJ a transmis o scrisoare vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi Prim Ministrului României, Florin Cîţu, prin care semnala, încă o dată, problemele cu care se confruntă întreprinderile din Valea Jiului care doresc să acceseze fonduri europene din cauza ratei scăzute a cofinanţării publice şi implicit a ratei mari a contribuţiei proprii.

Răspunsul primit de la DG Competition,  în numele vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, confirmă faptul că în urma aprobării regulamentului european privind ajutorul de stat există posibilitatea ca în cazul proiectelor implementate în Valea Jiului rata contributiei proprii a beneficiarilor să fie mai mică în condiţiile în care autorităţile române notifică acest lucru Comisiei Europene.

Conform răspunsului „aceste intensităţi ale ajutorului pot fi mărite în continuare, de exemplu pentru regiunile care se confruntă cu pierderea populaţiei şi pentru teritoriile identificate pentru sprijin din Fondul de Tranziţie Justă…”.

„Noi suntem încrezători că autorităţile române vor lua în considerare solicitarea dumneavoastră”, ne asigură Hubert de Broca, Head of Unit, DG Competition.

                În următoarea perioadă, ACIVJ îşi va intensifica demersurile pe lângă Guvernul României pentru a ne asigura de faptul că solicitarea noastră va deveni realitate în următorul exerciţiu financiar.

Mulţumim primarilor din cele şaşe oraşe şi municipii ale Văii Jiului şi preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara pentru susţinerea demersului Asociaţiei Comitetului de Iniţiativă  Valea Jiului!

Preşedinte

Constantin Fulga

Raspunsul Comisiei Europene

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Publicat în Comunicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *