Meniu Închide

Cum a luat naștere ACIVJ

Consiliul Consultativ Economic Petrosani a avut mai multe propuneri si viziuni pentru municipiu, ca organism complementar pentru sustinerea administratiei publice locale cu scopul dezvoltãrii economice a localitãtii, dar nimeni nu l-a prealuat în seamã neavând statut juridic.

Pentru a nu mai pierde bani si pentru a eficientiza folosirea bugetului local, investitorii au înființat Asociatia Comitetului de Initiativã Petrosani, cu statut juridic.

Asociatia, un mic patronat, în componenta cãreia  intră membri din întreaga Vale a Jiului, are ca scop dinamizarea economiei locale prin decizii documentate si realiste ale administratiilor locale, recuperarea banilor ce revin primãriilor din impozitele plãtite de investitori la bugentul centralizat al statului si prin profesionalizarea angajatilor.

Asociația poate protesta atunci când, spre exemplu, de la bugetul national nu se întorc banii cuveniti primãriilor din impozitele plãtite de noi, cei din Valea Jiului.

Ea poate cere să se prezinte cum s-au cheltuit banii publici,  pentru cã în mare majoritate bugetele locale se constituie din acesti bani.

 

Publicat în General

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *